Werving & Selectie

AMACOM WERVING EN SELECTIE richt zich op kandidaten in de creatieve sector. Met onze expertise van deze markt, ons uitgebreide netwerk in advertising en onze jarenlange ervaring in recruitment helpen wij je bij het aantrekken, selecteren en aanstellen van de juiste kandidaten. Voor the long run!

Hoe we dit doen?

Als specialist in de bureauwereld spreken wij dezelfde taal: je hoeft ons niet uit te leggen wat bijvoorbeeld een Digital, UX of Visual Designer, Account Director, Producer, Creative of Social Strateeg doet. Wij werken voor digital, reclame-, en communicatiebureaus tot aan content- en social media agencies & publishers: wij helpen bij het maken van de beste match. Ook adviseren en ondersteunen wij aan klantzijde bij het opbouwen en uitbreiden van creative departments en stellen we de sterkste teams samen.

Ons proces:

  • Persoonlijke intake - Wij komen langs voor een kennismaking of bespreken telefonische alle relevante informatie over de openstaande vacature(s), jullie cultuur en bureau/brand. Wij willen een graag zo goed mogelijk indruk van jullie van jullie bureau krijgen en van de mensen die er passen, zodat we een intensieve samenwerking aan kunnen gaan waarbij we ook graag een adviserende rol aannemen. Zo hebben we met diverse opdrachtgevers een jarenlange partnership.
  • Functieprofiel - Aan de hand van alle informatie stellen wij een compact functieprofiel op met de juiste tone of voice, zodat wij meteen de juiste kandidaat weten aan te spreken.
  • Actieve werving & netwerk - We zetten diverse kanalen in en gaan actief, doelgericht en persoonlijk headhunten. We maken gebruik van onze uitgebreide database, online netwerk en van onze social kanalen. Vaak weten we via via al wie er toe is aan een nieuwe stap. Kortom, wij weten hoe dan ook de juiste kandidaten te bereiken. Afhankelijk van de complexiteit van de functie duurt dit meestal enkele weken.
  • Voorselectie - We besteden zeer veel aandacht aan de voorselectie. Schieten met hagel komt bij ons niet voor: wij leggen alleen contact met kandidaten die op basis van de inschatting van onze recruiters daadwerkelijk aansluiten bij de functie. Als een kandidaat bereid is om een nieuwe stap in zijn/haar carrière aan te gaan bespreken we dit in een uitgebreid persoonlijk gesprek waarin we tevens een objectief profiel van de kandidaat opstellen. Tijdens dit gesprek komen we erachter waar iemand écht goed in is en wat zijn/haar ambities zijn. Dit doen wij op een objectieve manier, dus onafhankelijk van de functie of het bureau om erachter te komen of er een échte match is.
  • Tijdens de procedure - Tijdens de sollicitatieprocedure begeleiden wij de gesprekken en de salarisonderhandelingen. Om een optimale service te kunnen verlenen vinden wij het prettig om kandidaten tijdens de procedure tijdig en inhoudelijke terugkoppelingen te geven. Wij werken dus op een intensieve manier samen.
  • Plaatsing & kwaliteitsgarantie - Nieuwe collega gevonden? Yes! Ook nadat wij een kandidaat succesvol geplaatst hebben blijven wij in contact. We polsen bij zowel kandidaat als opdrachtgever hoe de eerste periode is verlopen en door ons grondige voortraject en objectieve advies gaat dit gelukkig bijna altijd goed. Mocht het toch voorkomen dat het niet de juiste match blijkt te zijn, dan geven we een garantie af en starten wij een nieuwe wervingsprocedure voor een nieuwe/vervangende kandidaat. Pas nadat deze (2e) kandidaat de proeftijd succesvol heeft doorlopen, brengen wij de 2e helft van de fee in rekening. 

Waarom AMACOM?

Onze werkwijze is persoonlijk, slagvaardig, inhoudelijk en informeel. Dus geen blabla en daarnaast horen wij altijd van onze kandidaten terug dat ze onze manier van werken erg verfrissend vinden. Onze werkwijze is grondig en wij zorgen voor een optimale recruitment experience voor zowel de opdrachtgever als de (potentiële) kandidaten. Wij geloven sterk in employer branding en zien onszelf als ambassadeurs van het recruitmentproces.

AMACOM werkt op basis van het no cure no pay principe. Wij werken het liefst op exclusieve basis zodat wij dedicated aan opdrachten kunnen werken, wat de snelheid ten goede komt omdat je direct de juiste doelgroep kunt aanspreken. Een fixed fee is in bepaalde gevallenbespreekbaar. Wij denken graag mee.