FAQ

Kan ik mijn cv toesturen zonder concreet te reageren op een vacature?
Kan ik langskomen voor een kennismakingsgesprek?
Ik zie op jullie website meerdere interessante vacatures staan, moet ik voor elke vacature een aparte sollicitatie sturen?
Bemiddelen jullie ook voor freelance posities?
Waarom kiezen opdrachtgevers er voor om via bureaus te werven?
Betaal ik als kandidaat voor jullie dienstverlening?
Kan ik zelf mijn gegevens/kandidaat profiel op jullie site plaatsen?

Staat jouw vraag er niet bij? Bel of mail ons gerust!

Kan ik mijn cv toesturen zonder concreet te reageren op een vacature?

Ja, als jij denkt dat AMACOM wat voor jou kan betekenen (want je hebt ervaring in de bureauwereld), dan ontvangen wij graag jouw gegevens, zoals je cv/LinkedIn profiel en informatie over waar jij functie-inhoudelijk en qua type bureau/projecten naar op zoek bent. We hebben je gegevens dan in ieder geval in ons bestand.

We kijken naar je cv (en voor creatieven uiteraard naar je portfolio). Zien we meteen mogelijkheden of een match met onze vacatures/opdrachtgevers, dan plannen we zo snel mogelijk een afspraak met je in. Hebben we nu geen concrete match, maar vinden wij je achtergrond wel aansprekend? Dan nemen we je gegevens op in ons bestand, zodat we contact met je op kunnen nemen voor toekomstige functies. Als we niet genoeg raakvlakken zien, laten we je dit uiteraard ook weten. 

Check ook onze social kanalen. Daar plaatsen we onze nieuwste vacatures, nog voordat (of tegelijkertijd) we onze database search inzetten, dus zie je een functie die aansluit, reageer dan snel!

Kan ik langskomen voor een kennismakingsgesprek?

Als er een concrete match is met een van onze functies/opdrachtgevers, dan plannen we ASAP een gesprek in. Ook als we nu geen mogelijkheden hebben, maar we je achtergrond wel aansprekend vinden en denken op korte termijn toch iets voor je te kunnen betekenen, dan plannen we vast een oriënterend gesprek in.

Zie je een functie die op je lijf is geschreven (of heel dicht in de buurt komt), mail dan je gegevens. Zien wij ook de match, hoor je meteen van ons!

Ik zie op jullie website meerdere interessante vacatures staan, moet ik voor elke vacature een aparte sollicitatie sturen?

Nee, dat is niet nodig. Als je meerdere vacatures ziet staan waar je interesse in hebt, raden we je aan om een open sollicitatie te sturen. Geef dan in je mail zo goed mogelijk aan in welke vacatures je interesse hebt en daarnaast zoveel mogelijk input over de functie/omgeving waar je energie van krijgt. Wij bekijken bij sollicitaties niet alleen of er raakvlakken zijn met de vacature waar je op solliciteert, maar ook of er raakvlakken zijn met andere functies/opdrachtgevers. 

Bemiddelen jullie ook voor freelance posities?

Ja, hoewel onze focus ligt op de bemiddeling voor vaste posities, hebben wij af en toe freelance projecten. Wij vermelden dit ook altijd via onze social kanalen, dus houdt dit goed in de gaten! Check voor onze social info de buttons onderaan deze pagina. 

Waarom kiezen opdrachtgevers er voor om via bureaus te werven?

Recruitment kost tijd. Denk aan functieprofielen opstellen, alle sollicitaties beoordelen, sollicitatie gesprekken voeren etc. Opdrachtgevers willen zich liever concenteren op hun business. Daarnaast is het soms (lees: vaak) een intensief traject om de juiste kandidaat te vinden. Wij zijn er niet voor niets 24/7 mee bezig. De opdrachtgever start de werving pas op het moment dat een collega zijn/haar functie heeft opgezegd. AMACOM is voortdurend met goede kandidaten in gesprek en heeft een groot netwerk opgebouwd. Op het moment dat een vacature ontstaat kunnen we dus meestal meteen al goede kandidaten uit ons netwerk voorstellen.

Betaal ik als kandidaat voor jullie dienstverlening?

Nee, onze opdrachtgevers betalen ons een fee voor het searchen en selecteren van de juiste kandidaat.  

Kan ik zelf mijn gegevens/kandidaten profiel op jullie site plaatsen?

De kandidaatprofielen, die in onze kandidatenbank op de site staan, zijn samen met de kandidaat opgesteld in een uitgebreid gesprek. Wij plannen deze gesprekken pas in op het moment dat er een concrete match is of als je achtergrond zo goed past bij onze opdrachtgevers dat wij verwachten op korte termijn iets voor je te kunnen betekenen.

Om te voorkomen dat kandidaten direct contact opnemen met onze opdrachtgevers of vice versa, houden wij zowel onze vacatures als de kandidaatprofielen anoniem totdat er een concrete match is. Dan vertellen we je natuurlijk direct alle details!