AL GEZIEN? NIKE KIDS AIR MAX DAY

What’s inside the Nike Air Max Bubble? Deze vraag stelde Nike en AnalogFolk Amsterdam kinderen voor de eerste Nike Kids Air Max Day campagne. De jonge generatie sneakerheads mocht hun fantasie er op los laten gaan en alles bedenken wat volwassenen niet kunnen zien, want ouderen kunnen natuurlijk simpelweg niet in een luchtbel kijken. 

Het is de eerste Air Max Day campagne voor kinderen, door kinderen en te zien in de metaverse Nikeland. Gen A  spendeert nou eenmaal meer tijd in de metaverse dan iedere generatie daarvoor, terwijl ze tot nu toe weinig te zeggen hebben in de ruimtes waarin ze spelen. Omdat Nike Air Max dit jaar 34 jaar oud is geworden hebben ze de controle en creativiteit overgedragen aan de kinderen, om ze meer te verbinden met het product. Hieruit ontstond Airtopia, een magische 'Air' wereld die boven Nikeland drijft op Roblox. Op het gaming platform zijn wereldwijd meer dan 43 miljoen gebruikers actief, waarvan 67% kinderen onder 16 jaar. 

AnalogFolk Amsterdam ontwikkelde de strategie, het concept en de content voor de campagne  Klik hier om de magische wereld te betreden: