Projectmanager bij een reclamebureau

Wat doet een Projectmanager bij een reclamebureau?

Als Projectmanager ben je verantwoordelijk voor het managen van projecten en zorg je dat deze volgens planning en binnen het budget worden opgeleverd. Je bent de spin in het web tussen de klant, interne projectteams en externe partijen. Hieronder lees je een aantal belangrijke taken en verantwoordelijkheden van een Projectmanager:

Planning: je werkt nauw samen met de klant en/of het account team om doelstellingen, de doelgroep, het budget en de planning van het project in kaart te brengen. Aan de hand daarvan ontwikkel je een projectplan met taken en resources die nodig zijn voor een succesvolle uitvoering.

Team coördinatie: je stelt (multidisciplinaire) teams samen, denk aan creatives, designers, strategen, digital specialisten of developers. Je communiceert duidelijk is wat de projectvereisten zijn, verwachtingen en deadlines en zorgt dat ze de middelen die nodig hebben om hun taken goed uit te voeren binnen handbereik hebben.

Budget: je bent verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van het projectbudget. Je zorgt dat uitgaven op de juiste manier worden toegewezen en dat het project binnen het budget van de klant blijft.

Voortgang bewaken/risicomanagement: je bewaakt de voortgang van het project, houdt mijlpalen bij en identificeert potentiële vertragingen of obstakels die het project kunnen beïnvloeden. Je ontwikkelt noodplannen om risico’s te beperken om het project op schema te houden en waar nodig neem je corrigerende maatregelen.

Communicatie met de klant: je geeft de klant regelmatig updates over de projectstatus en de voortgang, vraagt feedback en eventuele wijzigingen in de projectvereisten voer je door.

Kwaliteitsbewaking: je zorgt dat de uiteindelijke deliverables voldoen aan de vereisten van de klant en nog beter – dat ze de verwachtingen van de klant overtreffen. Je voert grondige controles en tests uit om eventuele afwijkingen/fouten op te sporen en corrigeren.

Leveranciers: je werkt samen met externe leveranciers/derde partijen zoals drukkers, productiehuizen, developers of mediabureaus en coördineert hun bijdragen aan het project.

Documentatie: je houdt uitgebreide projectdocumentatie bij, voortgangsrapporten, goedkeuringen van klanten etc. voor een soepele workflow en een duidelijk overzicht van het project.

Resources: je wijst middelen toe voor de teamleden zodat ze hun werk goed kunnen uitvoeren en de deadlines halen, waarbij je rekening houdt met de work load en hun skills.

Evaluatie na het project: na oplevering van het project maak je een analyse om successen, verbeterpunten en lessons learned voor toekomstige projecten te identificeren. Eventueel stel je belangrijke KPI’s vast en meet je de prestaties van het project aan de hand van deze indicatoren. Insights gebruik je weer ook om toekomstige campagnes en projecten te verbeteren.

Wat doet een Digital Projectmanager en in hoeverre verschilt dit van een Projectmanager bij een reclamebureau?

Het grootste verschil zit in de soort projecten. De naam zegt het al; je bent verantwoordelijk voor digitale projecten zoals websites, apps, digitale platforms en games. Bij voorkeur heb je dan ook ervaring met het schakelen met Developers en dat je hun taal spreekt. Je hoeft natuurlijk niet zelf te developen, maar het is wel fijn dat je weet hoeveel uren er in een bepaalde opdracht zit t.a.v. het aansturen van de Developers en Designers en het multidisciplinaire projectteam, maar ook om bijvoorbeeld een offerte/budget op te stellen voor de opdrachtgever. Feeling met digital en innovatie is dan ook een must. Bij een digital bureau worden vaak verschillende methodieken gebruikt in projectmanagement zoals SCRUM, Agile, Lean en Waterfall en werk je in sprints.

Projectmanager vacatures bij AMACOM

Zoek jij een functie als Projectmanager en heb je ervaring bij een digital, social of reclamebureau? AMACOM heeft regelmatig vacatures voor Projectmanagers bij o.a. digital agencies, social, communicatie-, design en reclamebureaus.

Op onze vacaturebank staan alle nieuwste vacatures. Wil je automatisch onze nieuwe posities per mail ontvangen? Meld je dan hier aan voor de emailservice van AMACOM: het job alert. Je kunt daar je gegevens invullen, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste vacatures van AMACOM!

Gerelateerd:

Ga direct naar: