Tips tegen werkstress

Wist jij dat 1 op de 8 werknemers in Nederland last heeft van werkstress en bijna 1 miljoen mensen jaarlijks het risico lopen op een burn-out of andere werkgerelateerde psychische ziekten? Signalen zoals slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet op tijd herkend, maar het kunnen de druppels zijn die de emmer doen overlopen. Herken de signalen; bij jezelf of, als leidinggevende, bij je werknemer. Kaart ze op tijd aan, thuis of op de werkvloer. Zodat iedereen gezond en met plezier het werk kan blijven doen!

Duurzame Inzetbaarheid (onderdeel van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk hebben een campagne opgezet waarin zij zoeken naar 99 oplossingen tegen werkstress. Want je kunt meer doen dan je zelf denkt! 

Tip 1: Bekijk waarom je sommige taken niet afkrijgt, zo kun je de oorzaak aanpakken of het bespreken met je leidinggevende.
Tip 2: Bespreek hoe zou jij bepaalde taken zou willen invullen. Meer regelruimte en autonomie geeft vaak meer plezier in het werk.

Lees hier alle andere oplossingen tegen werkstress: http://www.duurzameinzetbaarheid.nl/187740/Werkstress_99oplossingen.pdf