Recruitment Experience

Wij zijn gebaat bij een goede match, maar wel voor the long run en voor alle partijen. Als recruitmentbureau helpen wij je bij het vinden van de juiste kandidaat, maar om de procedure helemaal smooth te laten verlopen denk aan de onderstaande zaken:

1. Start je zoektocht pas als je goed weet wat je zoekt of laat ons je daarbij helpen – Voorkom dat je er pas ver in het proces achter komt dat je toch op zoek bent naar een ander type / level kandidaat, dit is zonde van de tijd en energie die je er dan al ingestoken hebt. Soms is het toch nodig om een aantal kandidaten te spreken om erachter te komen wat je nu echt zoekt, maar op voorhand zo goed mogelijk in kaart brengen wat je zoekt/nodig hebt, daar ligt onze expertise!

2. Schakel snel - Wanneer je een kandidaat spreekt waar je enthousiast over bent, realiseer dan dat je niet de enige bent die zijn of haar kwaliteiten ziet. Dus wanneer je een goed gevoel hebt, de ervaring sluit perfect aan, en beide partijen hebben een goed beeld van elkaar, wacht dan niet langer. Soms wil je liever nog een kandidaat spreken om te kunnen vergelijken, maar vergeet niet dat wij de voorselectie grondig doen. Soms stellen we maar 1 kandidaat aan je voor, maar wel de juiste.

3. Solliciteren komt van twee kanten - Het is een gelijkwaardig proces. Jij wil een kandidaat die enthousiast is en zich heeft voorbereid, maar de kandidaat mag ook wat verwachten. Zorg ervoor dat de kandidaat zich welkom voelt, weet wie je voor je hebt en wees duidelijk. Ben je enthousiast? Laat dit dan merken. Is er geen aansluiting? Geef dan geen valse hoop. Of je er nu met elkaar uitkomt of niet, een goed contact geeft een visitekaartje af van je bureau.

4.  Geef tijdig een inhoudelijke terugkoppeling - Zorg dat je een kandidaat nog vers op het netvlies hebt zodat je goede terugkoppeling kunt geven, dit wordt door ons en door de kandidaten zeer gewaardeerd!

5. Doe een realistisch salarisvoorstel – Wij geven bij het voorstellen van een kandidaat altijd een salarisindicatie af, maar je kunt hier natuurlijk over onderhandelen. Ook je onderhandelingsstijl bepaalt hoe de kandidaat het recruitmentproces ervaart, houd bijvoorbeeld ook rekening met de secundaire arbeidsvoorwaarden. Uit een recente poll die kandidaten in ons netwerk hebben ingevuld bleek dat het bieden van flexibele werktijden als belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde wordt gezien, op de voet gevolgd door de mogelijkheid om thuis te werken en het op kunnen nemen van extra vakantiedagen. Gelukkig staan ontwikkelingsmogelijkheden binnen een functie ook hoog op het lijstje, dus naast veel vrijheid en flexibiliteit is een potje voor trainingen en cursussen ook geen overbodige luxe!

6. Houd rekening met opzegtermijnen - Is het bijna het einde van de maand? Probeer te voorkomen dat het laatste gesprek/voorstel pas op één van de laatste dagen van de maand plaatsvindt, want niemand vindt het prettig om dan nog op te moeten zeggen. Het werk netjes en goed kunnen afronden is voor kandidaten en ons belangrijk, voordat iemand verder gaat naar een next step. 

7. Oh ja, zijn er twijfels? Luister naar je gevoel! Zijn de twijfels niet te weerleggen, dan niet inhalen! 

Vragen of meer info over het optimaliseren van de candidate experience? 
Neem contact met ons op, we zijn je graag van dienst