Opleidingen

Is het jouw dreamjob om mee te werken aan het ontwikkelen van de tofste reclames? Wil jij social campagnes opzetten die stuk voor stuk viral gaan, maar weet je niet welke opleiding je hiervoor kunt volgen? Er is een groot aanbod aan studies, cursussen en workshops waar je meer kennis en ervaring over de (social/digital) advertising business op kunt doen. We hebben een aantal voor je op een rijtje gezet!

Creatieve opleidingen
Er zijn een aantal bekende opleidingen die je klaarstomen voor een carrière als creative bij een advertising agency. Zo kun je bij de Willem De Kooning Academie in Rotterdam een hbo bachelor Advertising volgen, die je opleidt tot een allround Creative Concepter, Art Director, Copywriter of Creatief Strateeg. Ook bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten vind je een breed aanbod aan creatieve bachelors, pre-masters en masters. Denk bijvoorbeeld aan een bachelor Creative Writing, Crossmedia Design of Interaction Design.

Heb je al een creatieve opleiding gevolgd, maar heb je behoefte aan meer? Check dan de Hallo Academy, een internationale éénjarige opleiding met de focus op strategisch denken, conceptontwikkeling en ‘opportunity seeking’ over alle disciplines. Bij Junior Agency kun je als getalenteerde en gemotiveerde student met een grafische achtergrond een éénjarige specialisatie opleiding volgen tot Art Director.

Workshops/cursussen
Als je al een opleiding volgt of aan het werk bent, maar nog nét even wat extra’s wil doen, zijn er ook een aantal toffe workshops en cursussen waar aan je mee kunt doen. Zo organiseert RA*W sessies voor werkend talent, maar ook sessies speciaal voor studenten vanuit RA*W University. Dit reclamenetwerk van de toekomst geeft je een uniek kijkje in de kennis, ervaring en inzichten van de groten uit de advertising business.

Bij de Growth Hacking Academy leer je in een voltijds programma van 3 maanden hoe je een startup kunt laten uitgroeien tot global opererend tech bedrijf. Het programma is voor afgestudeerden met een achtergrond in data analyse, development, design of marketing.

Wil je als (ervaren óf beginnend) Project- of Accountmanager jouw digital kennis uitbreiden? Dan zijn de bootcamps, full day- en after work sessies van DigitalSavvy wellicht wat voor jou. Liever een online cursus volgen om je digital kennis uit te breiden? Check dan de online courses van Hyper Island.

Social Media
Benieuwd naar cursussen/workshops op het gebied van social media? Kijk eens naar de cursus Social Media Strategie, de masterclass Social Media of het aanbod van desocialmediatraining.nl.