OPLEIDINGEN

Opleidingen

Is het jouw dreamjob om mee te werken aan het ontwikkelen van de tofste reclames? Wil jij social campagnes opzetten die stuk voor stuk viral gaan, maar weet je niet welke opleiding je hiervoor kunt volgen? Er is een groot aanbod aan studies, cursussen en workshops waar je meer kennis en ervaring over de (social/digital) advertising business op kunt doen. We hebben een aantal voor je op een rijtje gezet!

CREATIEVE OPLEIDINGEN

Er zijn een aantal bekende opleidingen die je klaarstomen voor een carrière als creative bij een advertising agency. Zo kun je bij de Willem De Kooning Academie in Rotterdam een hbo bachelor Advertising volgen, die je opleidt tot een allround Creative Concepter, Art Director, Copywriter of Creatief Strateeg. Ook bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten vind je een breed aanbod aan creatieve bachelors, pre-masters en masters. Denk bijvoorbeeld aan een bachelor Creative Writing, Crossmedia Design of Interaction Design. Daarnaast kun je op The New School een hbo-opleiding volgen op het gebied van communicatie, creativiteit en ondernemen. De opleiding biedt de mogelijkheid om in de toekomst werkzaam te zijn in public relations, marketing, reclame, crossmedia management, bedrijfsjournalistiek, televisieproductie of -redactie of website design.

Internationale ambities? Check dan zeker de Miami Ad School. Ze bieden unieke programma’s aan op het gebied van art direction, copywriting, design, fotografie, strategie en social media. Veel projecten waar je aan gaat werken spelen bij echte klanten en stages kun je lopen bij de grootste reclamebureaus. Miami Ad School staat erom bekend de meeste award-winning studenten te hebben en alumni die bij internationale bureaus werken als BBDO, Droga5 en W+K. Naast Miami zijn er scholen in Atlanta, Miami, New York, San Francisco, Berlin, Buenos Aires, Colombo, Hamburg, Madrid, Mumbai, Mexico City, Punta Cana, Rio de Janeiro, São Paulo, Sydney en Toronto. 

REDUCATIONS is een inhouse academy - op het gebied van o.a. documentaires, storytelling, editing, animation, fotografie, films, copywriting, scratching en graphic design, opgezet door film- en animatiestudio REDRUM. REDUCATIONS is opgericht om op praktische wijze talent klaar te stomen om de creatieve wereld te bestormen, voor de beginnende maker tot de ervaren prof. Naast de docenten wordt kennis gedeeld vanuit de Founder van REDRUM en hun netwerk d.m.v. inspiratiesessies. Daarnaast worden er masterclasses gegeven door externe vakidioten als filmregisseurs, storytellers, illustratoren en sound designers. Meer informatie vind je op de website.

AL EEN DIPLOMA IN THE POCKET MAAR BEHOEFTE AAN MEER? 

Check dan de Hallo Academy, een internationale éénjarige opleiding met de focus op strategisch denken, conceptontwikkeling en ‘opportunity seeking’ over alle disciplines. Bij THNK, School of Creative Leadership, kun je als ervaren creatief deelnemen aan één van de creatieve leiderschapsprogramma’s. Ook interessant is Hyper Island, zowel voor werkenden als studenten. Je leert in te spelen op de laatste trends en digitale technologieën en ze bieden fulltime programma’s, masteropleidingen, trainingen en (online) cursussen aan over verschillende specialisaties. Je leert de nieuwste tools, methodes en processen toe te passen en ontwikkelt daardoor future proof skills die noodzakelijk zijn in de digitale wereld.  

WORKSHOPS/CURSUSSEN  VOOR YOUNG CREATIVES

Als je al een opleiding volgt of aan het werk bent, maar nog nét even wat extra’s wil doen, zijn er ook een aantal toffe workshops en cursussen waar aan je mee kunt doen. Zo organiseert RA*W sessies voor werkend talent, maar ook sessies speciaal voor studenten. Dit reclamenetwerk van de toekomst geeft je een uniek kijkje in de kennis, ervaring en inzichten van de groten uit de advertising business.

Jongehonden organiseert pitches voor young creatives bij bureaus als Boomerang, Dept, Isobar en TBWA. Zo kun je werken aan pr-stunts, social media activaties, duurzaamheidsvraagstukken, B2B, CRM of video. Iedereen onder de 30 jaar krijgt de kans om zijn of haar meest innovatieve en creatieve ideeën te laten zien en op deze manier verbinden ze jong talent met mooie bureaus en organisaties. De winnaar wint een ticket naar het Cannes Lions Festival, including the parties!

Voor creatieve studenten is er ook nog de Viltjesavond. Zes keer per jaar organiseren ze workshops bij verschillende top-notch communicatiebureaus in Utrecht, het bureau verzorgt de de briefing waar je als deelnemer mee aan de slag gaat. 

Daarnaast kun je via het Switch Talent Program een traineeship volgen waarbij je in één jaar bij vier verschillende bureaus meedraait. Switch Talent geeft daarnaast elke maand een talk en je krijgt een echte opdracht voor een campagne met review. Je gaat dus echt aan de slag bij een reclamebureau en wordt daarbij goed begeleidt door Switch. Een mooie kans om je portfolio aan te vullen!

Ben je tussen de 18 en 25 jaar? Dan is het mentoring programma Soho Mentorship wellicht interessant. Soho House leden worden gekoppeld aan jong talent zodat zij hun netwerk, ervaring en zelfvertrouwen kunnen uitbreiden. Het programma is verspreid over 16 weken, waarin je o.a. een training krijgt, 3 events en regelmatig incheckt met je mentor. Gedurende de 16 weken krijg je ook online support. Zo kun je veel inspirerende mensen ontmoeten, ontdekken waar jouw kracht ligt en welke richting je nu echt op wil. 

Heb jij als creatief leidinggevende ambities? Kijk dan eens naar de het programma Leading Creatives van Versdenkers Academy. Het programma is ontwikkeld voor junior of medior creatives die zich willen ontwikkelen tot leidinggevend creatief en bestaat uit een 15 daags praktisch small group trainingsprogramma afgewisseld met werkbezoeken, creative challenges en cases. De doorlooptijd van het complete programma is 6 maanden en de opleiding beslaat drie modules: persoonlijk leiderschap, leiderschap naar buiten (merkontwikkeling voor de eigen organisatie, klanten en projecten), en leiderschap binnen de organisatie (teamontwikkeling, strategie).

NOG NIET UITGELEERD?

Bij de Growth Hacking Academy leer je in een voltijds programma van 3 maanden hoe je een startup kunt laten uitgroeien tot global opererend tech bedrijf. Het programma is voor afgestudeerden met een achtergrond in data analyse, development, design of marketing.

Wil je als (ervaren óf beginnend) Project- of Accountmanager jouw digital kennis uitbreiden? Dan zijn de bootcamps, full day- en after work sessies van DigitalSavvy wellicht wat voor jou.

Wil je meer leren op het gebied van Content Marketing Strategie? Dan kun je een workshop of masterclass volgen bij Digitalheads. Ervaren (content)marketeers Merel en Sam bieden unieke trainingen voor marketing-, media-, communicatie- en contentprofessionals waarin je op een losse en leuke manier, volgens eenvoudige stappen, leert een impactvolle contentmarketingstrategie op te zetten die een keihard resultaat levert. Er zijn drie verschillende soorten trainingen; workshops (een halve dag), masterclasses (één dag) en tailor made incompany trainingen bij bedrijven. Check hier meer informatie!  

Wil je je kennis bijspijkeren op het gebied van development of juist een carrière switch maken richting development? Bekijk dan het aanbod van Codaisseur, de Code Academy. Hun missie is de skill gap in de Tech industrie te vullen en duurzame carrières te bouwen door mensen te (her)trainen, zodat ze alles in zich hebben om het werk van nu - en van de toekomst - te doen. Ze bieden verschillende producten, zoals de Full-Stack JavaScript Academy (voor carriere-switchers), De Cyber Security cursus (voor de meest gevraagde skills in de Tech sector) en de In-Company training (om up to date te blijven met de laatste IT veranderingen).

Wil jij je skills-set, kennis en netwerk vergroten, inspiratie verzamelen of een nieuw business idee lanceren? Bij SKYBOX, de creatieve business school voor young professionals, krijg je toegang krijgt tot cases, keynotes, masterclasses, events, tips, tricks en kennis van bekende ondernemers, experts, merken en artiesten. SKYBOX is opgericht door serie ondernemer Ron Simpson, met een duidelijke missie: to inspire the future. SKYBOX biedt maandelijks creative business classes aan selecte groepen van young minded professionals waar je de methodieken achter de meest populaire bedrijven, merken en producten ontdekt. Of brainstorm met een ervaren expert waaraan je al je business vragen kunt stellen en strategische begeleiding krijgt. Gevestigd op de 10e verdieping van de iconische A’DAM Toren begint de inspiratie al bij binnenkomst. En anders wel in de discolift.

ONLINE TRAININGEN

Emerce biedt een groot aantal online trainingen in digital marketing aan, waarbij experts training geven via een livestream. Colleges worden opgenomen zodat ze later terug te zien zijn en je hebt telefonische adviesmomenten met de docent. Trainingen lopen uiteen van SEO en Google Ads tot UX, Design Thinking of Influencer Marketing. Bekijk hier het aanbod.

Via Google Digital Garage zijn er veel gratis cursussen te volgen op het gebied van data en tech en digital marketing, maar ook m.b.t. persoonlijke ontwikkeling. Je kunt daarbij losse modules selecteren of de hele cursus van begin tot eind volgen.

Frankwatching biedt meer dan 100 online cursussen aan op het gebied van digital marketing, communicatie, SEO, Google Analytics, social media en content (marketing). De duur van de cursussen varieert tussen 30 minuten en 9 uur. Bekijk hier alle cursussen.

IAB Nederland, VEA, MWG en PMA hebben in samenwerking met Upgrade de Summer School of Advertising ontwikkeld, een digitaal opleidingsprogramma voor de marketing- en media-industrie, waarmee ze op een laagdrempelige manier het kennisniveau in de markt willen verhogen en het onderlinge begrip van elkaars expertisegebieden vergroten. Zowel het programma als de deelname aan The Summer School of Advertising is bewust laagdrempelig gehouden. Zo is het niet nodig om de gehele serie webinars te volgen en is deelname aan het opleidingsprogramma voor leden gratis. Door middel van acht afleveringen kun je je kennis over de markt vergoten! Je kunt de afleveringen hier terugkijken. 

SOCIAL MEDIA

Benieuwd naar cursussen/workshops op het gebied van social media? Kijk dan eens naar de cursus Social Media Strategie, het aanbod van desocialmediatraining.nl of de trainingen van De Competence Factory