JONG TALENT IN THE SPOTLIGHTS: KYRI STUDIO

Nederland barst van het talent. Deze jonge creatieven hebben vaak nog geen uitgebreid netwerk, daarom willen wij ze graag een podium geven. We trappen af met Kyara, oprichter van Kyri Studio. Kyara verkoopt kaarsen van sneakers, welke ze zelf van A-Z maakt. 

Kyara

''Kyri Studio is opgericht in April 2021, midden in de corona pandemie. Een jaar geleden werkte ik nog in de evenementen industrie, wat uiteraard al stil lag. Ik vond het altijd al leuk om creatief bezig te zijn in mijn vrije tijd en zag de populariteit van de “bubbelkaars” op Instagram. Ik raakte geïnteresseerd in het maken van kaarsen, maar wilde niet alleen maar kaarsen maken die iedere influencer al op zijn of haar Instagram had. Omdat ik een obsessie heb voor sneakers, kwam ik op het idee om van een baby sneaker een kaars te maken en dit te gebruiken als mijn Unique Selling Point. Toen ik een foto op mijn Instagram postte van mijn allereerste sneakerkaars, ontplofte mijn DM met de vraag of de kaars te koop was. Dit inspireerde mij om mijn eigen bedrijf te starten in de verkoop van handgemaakte sneakerkaarsen. Inmiddels heb ik 6 verschillende sneaker kaarsen ontwikkeld die verkrijgbaar zijn in 6 verschillende kleuren.''

Ik denk dat de pandemie mij heeft geïnspireerd om creatief te zijn en uit mijn comfort zone te stappen. Daarnaast had ik altijd al de droom om een eigen bedrijf te starten in de sneakerindustrie, dus dit is de perfecte combinatie voor mij!

Al mijn sneakerkaarsen maak ik helemaal zelf van A tot Z. Dit houdt in dat ik allereerst op zoek ga naar een baby sneaker waar ik een kaars van wil maken. Vervolgens maak ik van die sneaker een siliconen mal die ik gebruik voor het vervaardigen van de kaarsen.

Binnen het jaar dat Kyri Studio nu bestaat, hebben we al heel wat bereikt. Zo heb ik samengewerkt met bedrijven als Restocks en JD Sports. Daarnaast ben ik al gefeatured door pagina’s als Solewomens, Sneakerjagers, Footlocker, JD Women en Naked CPH. Ook heb ik vorig jaar mogen deelnemen aan Sneakerness Rotterdam en Amsterdam, de grootste sneaker convention van Europa. Dit jaar ben ik van plan om weer deel te nemen aan Sneakerness en een aantal andere sneaker conventions in zowel Nederland als Europa als de pandemie dit allemaal toelaat. Daarnaast wil ik mij dit jaar focussen op meer retailpunten voor mijn kaarsen binnen Europa.''

Kyri

Meer zien van Kyri Studio of een kaars bestellen? Bekijk haar website en Instagram!

Ben of ken jij jong talent dat ook een podium verdient? Stuur een mailtje naar danique@amacom.nl!