CATCH UP WITH JIM STROLENBERG

Jim
In deze rubriek praten we bij met kandidaten die bij één van onze opdrachtgevers zijn begonnen. Het is inmiddels ruim een halfjaar geleden dat Jim Strolenberg bij Truus is gestart als Creative. Let's catch up!

Wat is de reden dat je voor Truus hebt gekozen?

Na een paar hele leuke jaren bij Boomerang was het tijd voor verandering. Ik wilde weer naar een kleinere club waar ik als creatief meer impact kon maken. Vanaf het eerste contact met Truus voelde het goed: lekker no-nonsense, goudeerlijk met elkaar, geen ego’s en een jong, divers team. Ik denk alleen maar positief terug aan mijn tijd bij Boomerang, maar geen enkele dag spijt gehad van m’n overstap. 

Waar heb je het afgelopen halfjaar aan gewerkt waar je het meest trots op bent?

Dat is denk ik de laatste campagne voor de nieuwe vegetarische lijn van KFC. Ik heb daar ‘enkel’ de copy voor geschreven, maar het was toch erg gaaf om dit terug te zien in abri’s en op trams door het hele land. Veggie nice! Daarnaast ben ik vooral trots - en heel dankbaar - dat ik de lead heb mogen nemen op verschillende projecten: zoals zelfstandig voice-overs begeleiden en social shoots regisseren. Met de hulp van een heel goed team natuurlijk.

Wist je vanaf jongs af aan al dat je Creative wilde worden en waarom heb je voor een carrière in de reclamebranche gekozen? 

Absoluut niet. Ik wilde acteur worden. Of buschauffeur. Want dan heb je zo’n mooi groot stuur. Toen was ik nog wel erg jong hoor. Uiteindelijk belande ik op de kunstacademie. Lekker creatief bezig zijn vond ik te gek, maar bij elke vraag over mijn autonome kunstenaarschap en ‘wat ik de wereld wilde vertellen’ klapte ik volledig dicht. Ik wilde gewoon mooi werk maken en vooral vóór anderen. Het voelde dan ook als een openbaring toen ik voor de eerste keer meedeed aan een pitch-avond bij een reclamebureau. Toen wist ik het.

Heb je nog bepaalde doelen/ambities de komende jaren? 

 Ik ben niet zo van het ‘waar zie jij jezelf over 5 tot 10 jaar’. Natuurlijk ambieer ik een goeie creatief te zijn. Creatief directeur, ooit? Lijkt me fantastisch. Maar vooral wil ik de komende jaren mooi werk maken met een leuk team. En bij Truus zit ik dan ook heel erg op mijn plek. Oh, en hopelijk tik ik binnenkort het vakje ‘senior’ aan.

Welke bureaus volg je/vind je aansprekend? 

Ik ben benieuwd wat VaynerMedia, die pas recentelijk in Nederland zijn gevestigd, de komende tijd gaan doen. Die hou ik zeker in de gaten! Via deze weg dan ook nog even een kleine SO naar hun nieuwe strategy director Martijn Lasonder.

Van welk (spraakmakend, innovatief of creatief) werk sloeg jij de afgelopen tijd steil achterover (nationaal en Internationaal)?

Het is misschien iets langer dan een half jaar geleden, maar de campagne ‘Draw Heinz’ vind ik toch écht te gek. Ik hoop heel erg dat ze dit echt zo hebben gedaan. Zo niet, alsnog heel slim.