AWARDS

Portfolio tips

Welke campagne ontroerde ons dit jaar het meest en welke maakte ons juist aan het lachen? Wat was dit jaar de meest creatieve advertentie, welke social post was het meest opvallend en welke commercial was het meest doorslaggevend? Ieder jaar worden er in verschillende categorieën prestigieuze awards uitgereikt die ieder bureau maar al te graag in de prijzenkast wil hebben staan. De belangrijkste reclameprijzen vind je hieronder.  

Dutch Creativity Awards

DCA

De ADCN Lampen en SpinAwards (eerder twee op zichzelf staande awards) zijn samengegaan als de Dutch Creativity Awards. Het doel is om samen een blockbuster-platform voor Nederlandse creativiteit neer te zetten, met de belangrijkste prijzen en de meest inspirerende content. Door de samenwerking wordt de breedte van de Lampen in advertising, design, craft en impact gecombineerd met de diepgang van de SpinAwards in digitaal en innovatie. Er is binnen de Dutch Creativity Awards plaats voor de grote ideeën en innovaties in de breedte én voor creativiteit en craftsmanship in specifieke disciplines. De twee partijen werken samen aan verdere groei met een focus op de digitale en techsector.


Effie Awards

Effie

De Effie’s zijn wereldwijd de meest prestigieuze vakprijzen voor de marketing- en reclamebranche. Ze worden toegekend voor effectieve communicatie in meer dan 30 landen verspreid over 5 continenten. Inzenders moeten aantonen dat communicatie een belangrijke of doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het behalen van een buitengewoon marketingresultaat. Vier first class vakjury’s met aantoonbare expertise vormen een belangrijke basis voor de Effie Awards. Weten hoe je kans maakt? Dit zijn de 10 gouden regels


Cannes Lions 

Cannes

Het ‘Cannes Lions International Festival of Creativity’ is het walhalla voor de internationale media-, marketing-, reclame- en communicatiebranche. Naast de 'crème de la crème' van de creatieve industrie spot je hier ook menig wereldster. In 2015 heeft een aantal Nederlandse brancheorganisaties de krachten gebundeld in de ''Embassy of Dutch Creativity'' waar tientallen Nederlandse creatieve bureaus samenwerken om Nederland internationaal op de kaart te zetten tijdens het Cannes Lions Festival en Nederland te promoten als dé plek voor talent, samenwerking en leidende creatieve ontwikkelingen. Sinds 2017 is de Embassy op een prominente locatie te vinden, namelijk Beachclub Long Beach aan de Boulevard de la Croisette, tussen grote spelers als Google, Facebook, Youtube en Twitter. De Embassy of Dutch Creativity is door RVO benoemd als een van de strategische beurzen. 


SAN Accent

San

Het SAN Accent is de enige communicatie vakprijs van, voor en door adverteerders. De jaarprijs die bewijst dat een case of campagne er écht bovenuit steekt, écht effectief en creatief is. SAN Accenten bestrijken het hele vakgebied en worden in 12 categorieën uitgereikt, o.a. voor Business-to-Business, Corporate, Fast Moving en Branding 360°. Ook worden worden tijdens de uitreiking de winnaars ABC Accenten bekend gemaakt: Adverteerder van het Jaar, Bureau van het Jaar en het Consistent Accent. Natuurlijk ook het SAN New Kids on the Block Accent voor de beste nieuwkomer onder de bureaus en sinds 2019 ook het SAN Next Merkenbouwer Accent, de individuele jaarprijs voor jong marcom talent.


De Beste Social Awards 

The Best Social

De Beste Social Awards zijn dé prijzen in Nederland voor al het beste op social media. Dit jaar worden de categorieën opgesplitst in zakelijke categorieën en publiekscategorieën. Categorieën zijn o.a. beste inhaker, beste video, beste campagne, en beste talent. 


Grand Prix Content Marketing

Grand Prix Content Marketing

De Grand Prix Content Marketing awards worden uitgereikt aan de beste content marketing cases en de beste content producties van Nederland en België. De meest succesvolle strategieën en uitblinkende producties worden beloond met een award, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de domeinen B2B, B2C en B2E. Gekeken wordt naar de communicatie doelstelling, de gekozen middelen en het effect ervan. Daarnaast zijn er Deelbekroningen op specifieke terreinen, o.a. op het gebied van videomarketing, online en print. Hierbij wordt vooral gekeken naar kwaliteit van de content en de toepassing ervan in het gekozen kanaal.


Webby

Webby

De Webby Awards zijn prijzen die jaarlijks door 'The International Academy of Digital Arts and Sciences' uitgereikt worden aan de beste websites van de wereld, een beetje zoals de Oscars van het internet dus. Er zijn 6 categorieën; Websites, Film & Video, Advertising, Media & PR, Mobile Sites & Apps, Social en Podcasts & Digital Audio. 


The Lovie Awards

Lovie

The Lovie Awards onderscheidt het meest unieke, creatieve werk in Europa: ‘the best of the European Internet’. De Lovie Awards zijn de jongere, Europese zusjes van de Webby’s en worden elk jaar uitgereikt voor de beste online uitingen wereldwijd. Categorieën zijn Websites, Online Advertising, Internet Video, Mobile Sites, Apps & Podcasts en Social.


Epica Awards 

Epica
De Epica Award is de enige creatieve prijs die beoordeeld wordt door de marketing- en communicatiepers (in Advertising, Design, Media, PR en Digital). Zo’n zestig landen leveren juryleden, bestaand uit journalisten die de wereld van commerciële creativiteit doorgronden en omarmen.


Esprix Awards 

Esprix
De Esprix is de vakprijs voor de beste marketingcommunicatie campagnes en staat voor het verbinden van creativiteit aan commercieel succes. Er kan in 12 categorieën ingezonden worden.


Pentawards

Pentawards

De Pentawards is de meest prestigieuze awardshow voor internationaal packaging design. Een internationale jury bestaande uit 15 global leaders in design en marketing beoordelen inzendingen in 6 categorieen (beverage, food, body, luxury, student en other markets) en 57 subcategorieen. 


AMMA Awards

Amma

De AMMA Awards zijn de mediaprijzen voor de beste campagnes, opvallendste concepten en grootste talenten. In totaal kan ingezonden worden in 14 categorieen, waaronder beste inzet van een medium, beste content & engagement strategie, digitaal bureau van het jaar en mediabureau van het jaar. 


MOAwards

Moawards

De MOAwards zijn de vakprijzen voor inspirerende insights professionals en toonaangevende marketing research & analytics bureaus. De awards worden uitgereikt in verschillende categorieën; Marketing Resarch & Analytics Bureau, Insights Professionals (aan bureau- en klantzijde), Digital Webanalist, Young Talent en Insights Scientist.  


Cross Media Awards

Cross media awards
De Cross Media Awards worden uitgereikt aan de beste crossmedia cases van het jaar, één van de grootste en meest relevante thema’s in de media, waar exploitanten, bureaus en adverteerders dagelijks mee te maken hebben. De jury bestaat uit twee deeljury’s; de bureaujury en exploitantjury. Categorieën zijn onderverdeeld in de beste Cross Media Case, -Exploitant, -Merk, -Bureau, -Adverteerder, -innovatie en –events van het jaar. 


Eurobest

Eurobest

De Eurobest Awards worden uitgereikt aan de beste ideeën voor creatie in Europa. Het zijn één van Europa’s meest gerespecteerde onderscheidingen en werk wordt beoordeeld door een deskundige jury. In meer dan 20 categorieën, waaronder Brand Experience & Activation, Design, Mobile, Digital Craft, Film Craft, Integrated en Innovation, zijn prijzen te winnen.


De W³ Awards

W3

De W³ Awards worden uitgereikt aan ‘s werelds beste websites, webmarketing, video, mobile sites/apps en social content, ontwikkelt door interactive agencies, designers. De W³ wordt beoordeeld door de Academy of Interactive and Visual Arts; top professionals van geprezen media-, interactieve, reclame- en marketingbedrijven. 


YDA Awards

 YDA

De Young Director Awards promoten als enige organisatie ter wereld debuterend, internationaal creatief talent in de commerciele filmproductie en de prijzen worden uitgereikt aan jonge, upcoming filmakers. Met de awards willen ze laten zien wat de toegevoegde waarde is van productiebedrijven voor agencies en adverteerders. De jury bestaat uit hoog aangeschreven producenten uit de branche, executive creatieve regisseurs en bekende journalisten. 


Mercur Awards

 Mercur

De Magazine Media Associatie (MMA) organiseert ieder jaar in december de uitreiking van de Mercurs: dé vakprijzen voor de magazine mediabranche. De prijzen worden toegekend aan personen en/of magazinemerken die zich, verdeeld over diverse categorieën, in de branche verdienstelijk hebben gemaakt. Magazinemerken die, in gedrukte en/of digitale vorm, op eigen initiatief en voor eigen rekening en risico op de Nederlandse consumentenmarkt (geen B2B) worden gebracht kunnen zich inschrijven. Daarnaast dient de uitgave een redactionele onafhankelijkheid te kennen en dient de verspreiding landelijk te zijn.


Vimeo Awards

 Vimeo

Tijdens het Vimeo Festival & Awards worden de prijzen uitgereikt voor de beste video's op Vimeo in negen categorieën, waaronder branded content, commercial, product launch en brand vision. Verder worden er op de dag van de uitreiking diverse workshops, panels en rondetafelgesprekken gegeven door cultfilmmakers tot wereldberoemde CMO's.


Dutch Marketing AwardsBij de Dutch Marketing Awards – georganiseerd door NIMA, PIM en Adformatie – worden de beste marketeers en marketingorganisaties bekroond. Anders dan bij andere marketingprijzen letten ze bij de Dutch Marketing Awards niet op een campagne, maar op een marketingorganisatie of merk. Bij het kiezen van de winnaars let de jury op verschillende aspecten. Zo wordt er gekeken of de organisatie of het merk voor vernieuwing binnen marketingvak zorgt, maar ook of de organisatie trouw is aan zijn DNA. 


Dutch Interactive Awards


De Dutch Interactive Awards zijn dé prijzen voor het allerbeste interactieve werk van Nederlandse bureaus. De awards worden sinds 2010 jaarlijks uitgereikt. Emerce organiseert dit jaarlijks samen met Dutch Digital Agencies. Alle cases worden beoordeeld door een onafhankelijke jury bestaande uit industrie-experts. Zij beoordelen de DIA cases op concept, design en UX, resultaat en optimalisatie. 


European Excellence AwardsDe European Excellence Awards worden uitgereikt aan campagnes en projecten op het gebied van PR en communicatie. Met veelzijdige categorieën die alles omvatten, van employer branding, interne communicatie en pr tot crisis. De awards tonen een kijkje in de keuken van de meest prestigieuze bureaus en communicatieteams van Europa. 


Digital Communication AwardsDe Digital Communication Awards worden uitgereikt aan de meest outstanding digitale (communicatie) projecten en campagnes binnen Europa die beoordeeld worden door een internationale jury onder leiding van de Quadriga University in Berlijn. Van virale campagnes tot data gestuurde communicatie, werving en Employer Branding tot chatbots en podcasts: If it’s digital, it’s at the DCA. 


FWA Awards


De FWA Awards werd in 2000 opgericht als Favorite Website Awards in Engeland. De awards worden uitgereikt aan de beste geavanceerde innovaties in digitaal ontwerp. Hiermee wil de organisatie de digitale industrie aanmoedigen om de grenzen van technologie te verleggen. Ze hebben een internationaal team van meer dan 500 juryleden uit meer dan 35 landen, die dagelijks stemmen op ingediende projecten. 


AwwwardsDe Awwwards worden uitgereikt aan het beste talent van web designers, developers en creative agencies. Genomineerde websites worden beoordeeld op het gebied van design, gebruiksvriendelijkheid, creativiteit en inhoud. Het is een wereldwijde erkenning voor design, creativiteit en innovatie op het internet. Een panel van specialisten bestaande uit vooraanstaande internationale ontwerpers, creatief directeuren, bloggers en bureaus in de branche, beoordeelt webprojecten die dagelijks worden ingediend. De meest interessante projecten worden gewaardeerd met een Honorable Mention. De 365 beste sites ter wereld worden benoemd tot Site Of The Day.


Ocean Digital Creative Competition Amsterdam

Ocean Digital Creative Competition
De Ocean Digital Creative Competition Amsterdam is een competitie waarin iedereen met een opdrachtgever innovatieve concepten kan ontwikkelen voor de Ocean Digital Out Of Home schermen. Creatieven worden uitgedaagd om nog extremer, innovatiever, onconventioneler en grensverleggender te zijn. De Ocean Digital Creative Competition is een jaarlijks terugkerende competitie waarbij reclamebureaus, mediabureaus, ontwerpstudio’s, digital agencies, merken en eigenlijk alle creatieven de grenzen kunnen verleggen in DOOH. In de competitie wordt er gestreden om de hoofdprijs van €500.000,- aan bruto mediabudget, volledig inzetbaar op de digitale schermen van Ocean Outdoor Nederland. 


European Design Awards


De European Design Awards zijn een samenwerking tussen ruim twintig Europese designmagazines, -sites en -blogs, waaronder Dude, Dutch Designers Magazine, een uitgave van de BNO. Dat maakt het mogelijk om het werk en de winnaars internationaal breed onder de aandacht te brengen. De European Design Awards worden elk jaar afgesloten met een festival in een andere stad, voorafgaand aan de prijsuitreiking. 


International Design Awards


De International Design Awards (IDA) zijn in het leven geroepen om legendarische design-visionairs te erkennen en te promoten en om opkomend talent in architectuur, interieur, product, grafisch en modeontwerp te ontdekken. 


Digital Transformers AwardsDe Digital Transformers Awards (DTA) zet de grootste digitale transformers van Nederland in de schijnwerpers. De awards worden uitgereikt aan personen die het digitale voortouw nemen en zo andere bedrijven stimuleren om ook te innoveren. DTA is een initiatief van Mirabeau, A Cognizant Digital Business, Lubbers De Jong, Newpeople en Cognizant. 


Reddot Design Awards


De Red Dot Design Award is een internationale prijs voor design die jaarlijks wordt uitgereikt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen. Deze internationale ontwerpwedstrijd is bedoeld voor iedereen die zijn zakelijke activiteiten wil onderscheiden door middel van design. Het onderscheid is gebaseerd op het principe van selectie en presentatie. Excellent design wordt geselecteerd door competente deskundige jury's op het gebied van product design, communicatieontwerp en designconcepten.


YouTube Works AwardsMet de YouTube Works Awards worden de innovatiefste en effectiefste YouTube-campagnes bekroond. Ze werden al uitgereikt in landen als de VS, Brazilie en India, maar ook Nederlandse makers, bureaus en merken kunnen nu hun creatieve YouTube campagnes inzenden. Het videoplatform wil laten zien dat creativiteit, vernieuwing en effectiviteit hand in hand gaan. Adformatie en bvA hebben zich aangesloten als partner. Directeur Henriette van Swinderen van bvA leidt de jury die bestaat uit een breed palet van experts vanuit merken, mediabedrijven en bureaus.


Global Agency Awards

Global Agency Awards
The Global Agency Awards
zijn de internationale awards voor bureaus die uitblinken op het gebied van SEO, content, social, branding, PR, advertising en paid media. Bureaus die willen inzenden hoeven niet per se internationaal te opereren, campagnes mogen zowel nationaal, global als continentaal zijn. Zolang de jury maar meetbare toegevoegde waarde, impact en growth ziet.