AL GEZIEN? SHELL STOPT MET OLIE - MILIEUDEFENSIE

In een video met daarin de CEO's van de meest vervuilende bedrijven van Nederland (Shell, ING, Tata Steel, Rabobank, Friesland Campina en ABP) zijn we getuige van een meeting waarin besloten wordt om nu eindelijk het roer om te gooien. Shell stopt met olie, Tata Steel gaat over op duurzaam staal maken. De banken en pensioenfondsen stoppen met hun investeringen in verwoestende soja en palmplantages. Een hoopgevend beeld waarin de CEO's laten zien dat verandering niet moeilijk hoeft te zijn. Helaas blijft het voorlopig bij deze fictieve video.
 

De video is onderdeel van de campagne die Milieudefensie voert na het winnen van de Klimaatzaak tegen Shell. Shell moet veel meer doen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen en dus moet de CO2-uitstoot sneller en fors omlaag. Dat geldt niet alleen voor de activiteiten van Shell zelf, maar ook voor alle toeleveranciers. Maar als de andere grote vervuilers gewoon doorgaan met vervuilen en mensenrechten negeren, komen we er niet. Ook Shell zelf voerde in de Klimaatzaak aan dat ze het oneerlijk vonden dat alleen zij moesten verminderen. Door een klimaatplicht voor alle bedrijven worden ontelbaar veel rechtszaken voorkomen en zorgen we dat alle vervuilers Parijsproof worden. 

De bal ligt helaas bij ons om een klimaatwet af te dwingen via een petitie. Teken de oproep voor een klimaatplicht voor grote vervuilende bedrijven op https://milieudefensie.nl/klimaatplicht

Wefilm is verantwoordelijk voor strategie, concept, productie en media.