Wat zijn de voordelen voor jou als kandidaat?

Voor opdrachtgevers is het werken met een recruiter vaak een logische keuze, maar kandidaten vragen zich nog wel eens af wat de voordelen voor hen zijn. Waarom zou je via een recruiter naar een baan zoeken en niet zelf solliciteren bij interessante bureaus? We hebben een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet!

OPVALLEN

De advertising industrie is een populaire markt, veel bureaus worden overspoeld door sollicitaties wanneer zij een vacature online zetten. Jouw sollicitatie, waar je natuurlijk keihard je best voor hebt gedaan, komt tussen een grote stapel (digitale) brieven terecht. En nu maar hopen dat je een reactie krijgt.

Wanneer je bij een bureau voorgesteld wordt door een (goede) recruiter, heb je al een stapje voor. De recruiter heeft vaak al goed contact met iemand binnen het bureau en geeft een uitgebreide toelichting waardoor je gegevens sneller bekeken worden. Daarnaast schetst een goede recruiter een realistisch plaatje waardoor de opdrachtgever een compleet beeld krijgt en ziet waarom er een match is!

EFFICIENT

Je ontvangt niet alleen sneller een reactie op je sollicitatie, een recruiter kan je ook op meerdere interessante mogelijkheden tegelijk wijzen. Zo ben je soms voor drie verschillende functies tegelijk in procedure, een luxeprobleem! En uiteraard wijzen wij je er ook op als de match er niet of niet voldoende is, zodat je kunt bekijken of het wel de moeite waard is om te gaan praten, want solliciteren kost tijd..

Verder zorgen wij dat je goed voorbereid het gesprek in kunt gaan (je krijgt van ons een uitgebreide briefing). Na het gesprek krijg je van ons een snelle, inhoudelijke terugkoppeling en verder regelen wij alles van de vervolggesprekken t/m contractonderhandeling.

KENNIS VAN DE MARKT

Of je nou op zoek bent naar je eerste echte job of al jarenlange ervaring bij bureaus hebt opgedaan, de kans is groot dat een recruiter net even beter op de hoogte is van welke mogelijkheden er op dit moment spelen, want wij zijn 24/7 bezig met het recruitmentvak! We hebben veel contact met opdrachtgevers, kandidaten en wij weten vaak al dat bureaus een aanvulling zoeken op hun team voordat ze dit zelf aankondigen via hun website, vacaturesites en/of social kanalen. Ook kunnen we eventuele vragen die je hebt over het bureau of de functie voor je beantwoorden, omdat we het bureau en de mensen kennen, dus we beschikken over meer informatie dan dat je in het functieprofiel vindt!

DE BESTE VERSIE VAN JEZELF

Om ervoor te zorgen dat niet alleen jij, maar ook een potentiele werkgever jou ziet als de juiste kandidaat voor de job, kunnen recruiters je net wat meer insights geven over wat belangrijk is: welke relevante informatie kan je het beste in een gesprek naar voren laten komen. Omdat wij met de opdrachtgevers hebben gesproken weten wij goed welke ervaring, eigenschappen of visie zij belangrijk vinden in een kandidaat.

Om op gesprek te komen, adviseren wij je ook over hoe je cv en portfolio bij ons overkomen en waar dit (eventueel) nog scherper kan. Je kunt je dan nog nét wat beter presenteren! Maar ons motto is vooral: BE YOURSELF!

ON TO THE NEXT ONE

Ook wanneer na een gesprek blijkt dat de functie niet de juiste match voor je is, kan samenwerken met een recruiter nog een voordeel bieden. Aan de hand van de inhoudelijke terugkoppeling krijg je (nieuwe) inzichten waardoor je je de volgende keer nog beter kunt neerzetten. En niet onbelangrijk, recruiters (wij in ieder geval) blijven de markt voor je in de gaten houden en als er interessante mogelijkheden spelen, trekken wij aan de bel!