Kandidaat: BRAND STRATEGY DIRECTOR - MERKSTRATEEG

  • Vast
  • ALKMAAR
  • Digital & Advertising & Media
  • Management
  • (Kandidaat ID: 10493)

Gewenste positie: een functie als Brand Strategy Director/Merk Strateeg/Communicatie Adviseur/Marketing Director met de ambitie om A-merken naar een nieuwe ontwikkelingsfase te begeleiden en te bouwen aan lange termijn merkwaarde en aan de consistente branding. Dit binnen een informele, slagvaardige omgeving met een behoorlijke vrijheidsgraad voor creativiteit en innovatie.

Gewenste omgeving: thema/reclamebureau. Cultuur: passie, persoonlijk, betrokken, inspirerend, strategisch, innovatief, dynamisch, waar ruimte en aandacht is voor strategie en kwaliteit zowel in- als extern. Diversiteit aan (creatieve) mensen en culturen.

Persoon/eigenschappen: wo werk- en denk niveau; ervaren merkbouwer- en bewaker, zoals creatief als strategisch met een lange termijn visie/bouwt aan lange termijn merkwaarde en consistente branding. Verder uitstekende analytische, sociale en communicatieve vaardigheden, brede interesse, harde werker, kwalitatief en inhoudelijk, overzicht bewaren, prioriteiten vaststellen en tot de kern van het probleem komen, inspirerend, nieuwsgierig.

Ervaring: > 20 jaar als Strategy Director en Strateeg (merk, communicatie en digitaal) bij internationale netwerkbureaus, digitale creative agencies, media bureaus en aan klantzijde.

Ervaring aan klantzijde: opbouwen van merk architectectuur voor merken (Footwear & Apparel), ontwikkelen van de merkstrategie en deze omzetten naar concrete marketing- en communicatiedoelstellingen. Uitwerken digital & social strategie en ontwikkeling advertising campagnes. Neerzetten van structuur en processen voor marketingafdeling en creatieve vloer. Branche: consumer electronics, fashion en media brands.

Ervaring aan bureauzijde (advertising & digital): ontwikkelen van lange termijn (digitale) communicatie, merkstrategie en digitale campagnes voor A-merken (verantwoordelijk voor eigen klant portfolio), marketing, research, branding, media, advertising, (digitale) productontwikkeling; zich bezig houden met innovaties en ontwikkelingen voor zowel intern als voor klanten (trends signaleren en hier strategische toepassingen voor bedenken). New business, pitches presenteren aan klanten, workshop geven en organiseren. Leider in strategische purpose & positioneringstrajecten; Meewerkend voorman in het ontwikkelen van creatieve (digitale) campagnes en boodschappen; Verbindt verwondering, verbeelding met verbetering en verandering.Pro-actief meedenken over nieuwe manier van werken (digital en communicatie planning integreren) binnen de strategie afdeling en hiervoor beleidsplan schrijven en de medewerkers hiervoor inspireren. Lid van MT

Ervaring bij mediabureau: Lid van een internationaal innovatieteam, internationaal gefocust op research, vernieuwing en strategie met het hoofddoel om vernieuwende communicatieoplossingen te katalyseren. Ontwikkelen communicatie strategie (verantwoordelijk voor eigen klanten). Verantwoordelijk voor klant en marketing intelligence (research & modelling). Nieuwe manier van werken introduceren en implementeren. New business (pitches presenteren aan klanten).

Klanten: A-merken in diverse markten o.a. telecom, FMCD, automotive, financiële dienstverlening tot fashion.

Mediamiddelen: kennis van alle media middelen om een goed strategisch advies/plan en communicatie strategie/planning uit te werken.

Opleidingen: Universiteit Communicatiewetenschappen; Atheneum.

Talenkennis: Nederlands en Engels vloeiend in woord en schrift.

Bereisbare regio: Noord Holland.

Soort dienstverband: fulltime of 4 dagen per week beschikbaar voor een vast dienstverband.

Salarisindicatie: € 6.500/7.000,- bruto p/maand op fulltime basis, afhankelijk van secundaire arbeidsvoorwaarden (auto, bonus).