Awards

Welke campagne ontroerde ons dit jaar het meest en welke maakte ons juist aan het lachen? Wat was dit jaar de meest creatieve advertentie, welke social post was het meest opvallend en welke commercial was het meest doorslaggevend? Ieder jaar worden er in verschillende categorieën prestigieuze awards uitgereikt die ieder bureau maar al te graag in de prijzenkast wil hebben staan. De belangrijkste reclameprijzen vind je hieronder.  

SpinAwards
De SpinAwards zijn de prijzen voor creatieve concepten die het digitale denken verder brengen. Prijzen worden uitgereikt tijdens de SpinAwards Night in het Sieraad in Amsterdam. De SpinAwards zijn geen specifieke internet- of reclameprijzen, categorieën zijn er o.a. voor AI, Website, Social Media, Online Campaign, User Experience, Innovation en Game. De vakjury beoordeelt op creativiteit, interactiviteit en toelichting van de inzender. Per categorie worden maximaal drie Gouden en/of Zilveren awards toegekend.


Effie Awards
De Effie’s zijn wereldwijd de meest prestigieuze vakprijzen voor de marketing- en reclamebranche. Ze worden toegekend voor effectieve communicatie in meer dan 30 landen verspreid over 5 continenten. Inzenders moeten aantonen dat communicatie een belangrijke of doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het behalen van een buitengewoon marketingresultaat. Vier first class vakjury’s met aantoonbare expertise vormen een belangrijke basis voor de Effie Awards. Weten hoe je kans maakt? Dit zijn de 10 gouden regels


Cannes Lions 
Het ‘Cannes Lions International Festival of Creativity’ is het walhalla voor de internationale media-, marketing-, reclame- en communicatiebranche. Naast de 'crème de la crème' van de creatieve industrie spot je hier ook menig wereldster. In 2015 heeft een aantal Nederlandse brancheorganisaties de krachten gebundeld in de ''Embassy of Dutch Creativity'' waar tientallen Nederlandse creatieve bureaus samenwerken om Nederland internationaal op de kaart te zetten tijdens het Cannes Lions Festival en Nederland te promoten als dé plek voor talent, samenwerking en leidende creatieve ontwikkelingen. Sinds 2017 is de Embassy op een prominente locatie te vinden, namelijk Beachclub Long Beach aan de Boulevard de la Croisette, tussen grote spelers als Google, Facebook, Youtube en Twitter. De Embassy of Dutch Creativity is door RVO benoemd als een van de strategische beurzen. 


Dutch Creativity Awards
De Dutch Creativity Awards (voorheen de ADCN Lampen) zijn de Nederlandse vakprijzen voor creativiteit en 'craft' in communicatie. Daarnaast beloont de ADCN nu ook creatief werk, ondernemerschap en talent uit de wereld van business, cultuur en impact. Met de nieuwe naam, een nieuw festival en nieuwe awards-categorieën willen ze het beste creatieve werk in alle disciplines samenbrengen in één platform. De ADCN Jury vertegenwoordigt alle creatieve disciplines in advertising en design. In totaal zijn er 40 categorieën die alle creatieve disciplines en verschillende media omvatten.


SAN Accent
Het SAN Accent is de enige communicatie vakprijs van, voor en door adverteerders. De jaarprijs die bewijst dat een case of campagne er écht bovenuit steekt, écht effectief en creatief is. SAN Accenten bestrijken het hele vakgebied en worden in 11 categorieën uitgereikt, o.a. voor Business-to-Business, Corporate, Fast Moving en Branding 360°.


De Beste Social Awards 
De Beste Social Awards zijn dé prijzen in Nederland voor al het beste op social media. Dit jaar worden de categorieën opgesplitst in zakelijke categorieën en publiekscategorieën. Categorieën zijn o.a. beste inhaker, beste video, beste campagne, en beste talent. 


Grand Prix Content Marketing
De Grand Prix Content Marketing awards worden uitgereikt aan de beste content marketing cases en de beste content producties van Nederland en België. De meest succesvolle strategieën en uitblinkende producties worden beloond met een award, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de domeinen B2B, B2C en B2E. Gekeken wordt naar de communicatie doelstelling, de gekozen middelen en het effect ervan. Daarnaast zijn er Deelbekroningen op specifieke terreinen, o.a. op het gebied van videomarketing, online en print. Hierbij wordt vooral gekeken naar kwaliteit van de content en de toepassing ervan in het gekozen kanaal.


Webby
De Webby Awards zijn prijzen die jaarlijks door 'The International Academy of Digital Arts and Sciences' uitgereikt worden aan de beste websites van de wereld, een beetje zoals de Oscars van het internet dus. Er zijn 6 categorieën; Websites, Film & Video, Advertising, Media & PR, Mobile Sites & Apps, Social en Podcasts & Digital Audio. 


The Lovie Awards
The Lovie Awards onderscheidt het meest unieke, creatieve werk in Europa: ‘the best of the European Internet’. De Lovie Awards zijn de jongere, Europese zusjes van de Webby’s en worden elk jaar uitgereikt voor de beste online uitingen wereldwijd. Categorieën zijn Websites, Online Advertising, Internet Video, Mobile Sites, Apps & Podcasts en Social.


Epica Awards 
De Epica Award is de enige creatieve prijs die beoordeeld wordt door de marketing- en communicatiepers (in Advertising, Design, Media, PR en Digital). Zo’n zestig landen leveren juryleden, bestaand uit journalisten die de wereld van commerciële creativiteit doorgronden en omarmen.


Esprix Awards 
De Esprix is de vakprijs voor de beste marketingcommunicatie campagnes en staat voor het verbinden van creativiteit aan commercieel succes. Er kan in 12 categorieën ingezonden worden.


Pentawards
De Pentawards is de meest prestigieuze awardshow voor internationaal packaging design. Een internationale jury bestaande uit 15 global leaders in design en marketing beoordelen inzendingen in 6 categorieen (beverage, food, body, luxury, student en other markets) en 57 subcategorieen. 


AMMA Awards
De AMMA Awards zijn de mediaprijzen voor de beste campagnes, opvallendste concepten en grootste talenten. In totaal kan ingezonden worden in 14 categorieen, waaronder beste inzet van een medium, beste content & engagement strategie, digitaal bureau van het jaar en mediabureau van het jaar. 


Many more
Nog meer Awards? Die zijn er zeker, check het lijstje hieronder: