Advertising news

10 FAVORIETE DIGITAL DESIGN CASES 2017

Dit zijn de 10 favoriete digital design cases van 2017, volgens de vakjury van Dutch Digital Design, waarbij gekeken is naar design, gebruiksvriendelijkheid, creativiteit, content en effectiviteit/impact. Inzenden van werk kan via www.dutchdigital.nl.


QWOBBLE 

Ben jij een digital creative? Ontwikkel nu jouw skills door kennis te delen! Qwobble is een platform waar digital creatives (designers, developers en marketeers) kennis delen en hun skills ontwikkelen. Dit maken zij mogelijk voor bedrijven door onderling werknemers te ruilen. Via Qwobble vind je altijd snel de kennis die je nodig hebt. Vanaf 1 februari is het platform live in bèta. Wil jij deel uitmaken van de Qwobble community? Meld je dan nu aan op www.qwobble.com om het platform in bèta te testen.


SWITCH TALENT PROGRAM

Wil je graag aan de slag bij een top bureau, maar is het lastig om een ingang te vinden? Ben je net klaar met studeren en ben je op zoek naar een opstapje naar je eerste job? Dan zou het Switch Talent Program wel eens iets voor jou kunnen zijn! Je werkt in één jaar bij vier verschillende bureaus, als Creatief Team, vier dagen per week. Zowel jonge creatieven als bureaus die op zoek zijn naar nieuw talent kunnen zich aanmelden. Check de website voor meer info!


DATA VERSUS CREATIVITEIT

Digitale transitie, data en technologie staan hoog op de agenda en budgetten vloeien steeds meer richting makkelijk meetbare digitale platformen. Maar deze platformen brengen slechts een kortetermijnroes teweeg en het lijkt er steeds meer op dat het niet uitmaakt hoe je het doet, áls je het maar doet. Maar wil je succesvol zijn, dan zal jouw concept daarnaast ook iets teweeg moeten brengen dat het concept van je concurrent niet geeft. Dus wat is, zonder creativiteit, dan eigenlijk nog de betekenis van data? Dit proces schreeuwt juist om het creatief combineren van beschikbare informatie en bedrijven die waarde hechten aan creativiteit scoren dan ook op veel fronten beter. Lees meer over het belang van een cultuur waarin creativiteit centraal staat en waarom creativiteit doorslaggevend is.


HET NUT VAN RECLAME

Verschillende brancheorganisaties in de reclame hebben een campagne opgezet waarmee het maatschappelijk nut en belang van reclame wordt toegelicht. Te vaak merken de initiatiefnemers dat reclame beperkende maatregelen worden voorgesteld, terwijl niet alleen de media maar ook de consument baat heeft bij het bestaan van reclame. Het gaat niet alleen om het promoten van producten en diensten, het maatschappelijk nut en belang van reclame is juist veel groter. De kennis hierover is niet altijd vanzelfsprekend, daarom is de campagne is pro-actief gericht op alle beleidsmakers in Den Haag - Kamerleden, mediawoordvoerders en ambtenaren van ministeries. De boodschap: reclame inspireert, innoveert, faciliteert en financiert. Lees meer op de website: http://nutvanreclame.nl/


5 INNOVATIES DIE CREATIEVE CONTENTMARKETING NOG BOEIENDER MAKEN 

Veel merken focussen zich op online video en social media, maar er zijn veel meer mogelijkheden voor creatieve contentmarketing. Lees hier welke opkomende technologieën en platformen je moet gebruiken om de beleving van je verhaal optimaal te versterken!


DIT ZIJN DE 10 HOT FUTURE JOBS IN DIGITAL MARKETING

De Digital Marketing business is snel aan het veranderen en functies die een paar jaar geleden niet bestonden zijn nu gebruikelijk en onmisbaar. Benieuwd welke 10 functies de komende jaren een belangrijke rol gaan spelen en waar het meest naar gevraagd zal worden? Lees het hier!

 

10 hot jobs

 


DIT HEBBEN DE WINNAARS VAN DE CANNES LIONS 2017 MET ELKAAR OVEREEN

WARC onderzocht de winnaars van de Cannes Lions 2017 en komt tot 4 centrale thema’s. De onderzoekers richtten zich op de 122 inzendingen voor de categorie Creative Effectiveness Lions. In deze categorie bevinden zich campagnes die meetbare resultaten kunnen laten zien over een langere termijn. Gebleken is dat online video het belangrijkste kanaal is, gekeken naar de effectiviteit van campagnes. Daarnaast zijn er nog 3 trends die hier invloed op hebben, lees hier meer.


DE MEEST GEMAAKTE FOUTEN BIJ HET MAKEN VAN EEN PORTFOLIO

Je portfolio is je persoonlijke visitekaartje en voor opdrachtgevers en bureaus de reden om je wel óf niet aan te nemen. Zorg -  naast een gelikt design - dat klantvraag, middelen, oplossing en resultaat goed geformuleerd zijn. Wat er dan nog mis kan gaan? Lees het hier


Embassy of Dutch Creativity

Tijdens het Cannes Lions Festival is de Embassy of Dutch Creativity op een creatieve handelsmissie en laat zij gedurende meerdere dagen mensen connecten met elkaar. Door middel van events en inspirerende sprekers vanuit partners als Adformatie, Emerce en verschillende top bureaus!